Marketingkaarten via Posttrigger versterken klantloyaliteit en -retentie bij Prep The Food

Prep The Food, een toonaangevende leverancier van verse maaltijden aan consumenten, heeft in juli 2023 het PostTrigger-systeem geïmplementeerd om het aantal herhaalbestellingen te verhogen. Ondanks de actieve inzet van e-mailcampagnes constateerde Ceder Tissen, e-mail marketeer bij Prep The Food, dat niet alle klanten optimaal werden bereikt. In een interview deelt Ceder Tissen zijn inzichten over het eerste jaar werken met PostTrigger en benadrukt hij de voordelen ervan voor Prep The Food. 

Ultieme klantbeleving dat retentie en loyaliteit optimaliseert

“Het willen optimaliseren van tevreden en terugkerende klanten was voor ons de belangrijkste reden waarom Prep The Food is gestart met PostTrigger. Mensen besteden bij ons best wel wat geld voor hun maaltijden, dus daar mag ook wat verrassends en kwalitatiefs tegenover staan. Het versturen van kaarten biedt een opvallende methode om opnieuw contact te leggen met klanten die al eerder van onze maaltijden hebben genoten. En door de klant met iets kwalitatiefs en tastbaars te kietelen, creëren we een interessante benadering om onze klantenbinding te versterken. Dit doen wij naast onze reguliere e-mail campagnes.”

front-card

Van onzichtbare e-mails naar opvallen op de deurmat

“In 2023 zijn we bij Prep The Food gestart met het automatisch versturen van kaarten naar onze klanten. De integratie verliep soepel, mede dankzij het gebruik van Klaviyo als ons e-mailmarketingsysteem. PostTrigger kan gemakkelijk webhooks ontvangen die dienen als opdracht voor het versturen van een kaart. Zodra de webhook is geïnstalleerd, is de basis klaar. Dat gaat vanuit een systeem als Klaviyo erg makkelijk. Het enige wat nog rest, is het uploaden van het ontwerp en het instellen van personalisatie op de kaart. We hebben er bewust voor gekozen om te starten met de zin “Zijn je maaltijden op, {Voornaam}?” op de voorkant van de kaart. Het uploaden van het ontwerp verliep vlekkeloos en het toevoegen van de personalisatie was een fluitje van een cent. De campagne kon hierdoor direct live!”

Herhaalaankopen verhogen met een kortingscode

“Op de achterzijde van de kaart communiceren we een aanbod van €10 korting op de volgende bestelling, dit met een persoonlijk stukje tekst. De selectie van ontvangers van deze kaarten kan worden bepaald aan de hand van klantgedrag, zoals het aantal eerdere bestellingen, de meest recente aankoop of andere interacties met Prep The Food. Eigenlijk kun je elke denkbare voorwaarde gebruiken voor het afsturen van een kaartopdracht. De Posttrigger-campagne van ons richt zich op het stimuleren van een herhalingsaankoop, waarbij de kaarten automatisch worden verzonden 40 dagen na de eerste aankoop. Want we weten dat het dan ongeveer tijd is voor een volgende bestelling.”

Onze huidige automatisering:

De resultaten

”Sinds de lancering hebben we elke maand actief kaarten verstuurd, waarbij we een gemiddeld conversiepercentage van 6,2% hebben behaald. Dit vormt een veelbelovend eerste resultaat, met nog veel ruimte voor optimalisatie.”

0 %
Conversieratio

”Deze resultaten zijn nauwkeurig te meten doordat we per kaart kunnen zien of iemand de QR-code heeft gescand of dat de kortingscode is gebruikt. Daarnaast kunnen we door link tracking toe te voegen aan de URL’s nog meer analyses voeren om het succes te bepalen.

Vanuit deze analyses gaan we ons nu richten op het uitvoeren van A/B-tests door meer verschillende designs te testen.”

A/B Test Design:

Slimme direct mail in de marketingmix van Prep The Food in 2024

”Wij beschouwen direct mail als een waardevolle aanvulling op onze bestaande marketingmix.

De afnemende concurrentie in brievenbussen vergroot de impact van het versturen van kaarten, zoals ook bevestigd wordt door positieve feedback van onze klanten. Niet alleen in tevredenheid, maar ook de cijfers laten dit zien. De automatiseringsmogelijkheden via PostTrigger maken het eenvoudig om direct- mailmomenten in te voegen binnen onze marketing automation. Dit resulteert in een efficiënte manier om een effectief middel toe te voegen aan onze communicatie.

Op deze manier kan ik als marketeer een direct mail-automatisering opzetten, net zo eenvoudig als een gewone e-mailautomatisering.”

Zelf een Direct Mail Postflow opzetten?

Start nu met een gratis account op PostTrigger!