Direct Mail maakt een comeback!

In een tijdperk waarin advertentiekosten de pan uit rijzen, e-mailboxen verzadigd raken en de aandacht van jouw relaties, klanten of prospects wordt beïnvloed door talloze afleidingen, is het vinden van effectieve manieren om hen te bereiken een groeiende uitdaging. Maar wat als we je vertellen dat er een krachtig marketingmiddel is dat opvalt te midden van deze digitale ruis? Dat is precies waarom Direct Mail, of eenvoudigweg ‘Post’, een cruciale rol speelt in jouw marketingstrategie.

Ongeëvenaarde Open Rate van 99%

Wist je dat direct mail een verbluffende open rate van 99% heeft? Ja, je leest het goed. De gemiddelde leestijd van 8-22 seconden en het feit dat direct mail gemiddeld 17 dagen binnen handbereik blijft liggen, maken direct mail tot een onmisbare schakel in de wereld van succesvolle marketing.

Direct Mail maakt een comeback!

Direct Mail maakt een comeback, na een periode van afwezigheid door de volledige focus op online communicatie maken steeds meer marketeers de stap terug naar direct mail. Het wordt vandaag de dag meer en meer herontdekt als een effectief communicatiemiddel, en niet zonder reden. Het biedt de mogelijkheid om dat persoonlijke tintje toe te voegen dat digitale interacties vaak missen. Stel je voor, een persoonlijk kaartje door de brievenbus van jouw klant – dat is pas het ultieme extraatje!

photo-woman-letters-mail-2400x1350.jpg.auspostimage.970_0.medium

Een absolute must have

In een wereld waarin mensen dagelijks worden overspoeld met 6.000 tot 10.000 reclameboodschappen, is het opvallend dat vrijwel iedereen openstaat voor het ontvangen van post. Mensen vinden het niet alleen leuk, maar ook speciaal. Dus als je jouw klanten of relaties echt wilt waarderen, is het sturen van post een absolute must-have!

Wat maakt post effectief?

Wat maakt post zo effectief? Het feit dat het opvalt! De ongekende open rate, de langere leestijd en het feit dat maar liefst 17% actie onderneemt na het ontvangen van post, maken het tot een krachtig middel in jouw marketingmix. Maar betekent dit dat post beter is dan online communicatie? Absoluut niet! De kracht van post ligt juist in de combinatie. Samen met online communicatie vormt post een topteam om jouw klanten of relaties optimaal te bereiken en activeren.

Wil je zelf ervaren hoe eenvoudig het is om Direct Mail in te zetten?

Start nu met een gratis account op Posttrigger en ontdek hoe simpel jij Direct Mail kan inzetten.